Overalls & jumpsuits til dame

Populære filter
298 produkter

En overall, ofte referert til som snekkerbukse, er et plagg som opprinnelig ble brukt som beskyttende tøy under arbeid, da de sørget for at man ikke ble for skitten samt at de var svært komfortable å ha på. Overalls ble introdusert til menn i USA allerede på 1700-tallet, men det var ikke før 1900-tallet at overalls ble brukt av begge kjønn, også som et avslappende plagg utenfor arbeidsstedet. Dette plagget kjennetegnes av en underdel; en bukse, skjørt eller shorts, med smekke og seler. På 1960-tallet så jumpsuits (også kjent som heldrakt) dagens lys og var inspirert av de opprinnelige snekkerbuksene til herrer.

Hvordan style en overall?

Overalls og jumpsuits har tatt dagens moteverden med storm, og vi hos Zalando elsker denne behagelige trenden. Da dette er plagg som ”har alt i ett” og du slipper å se etter underdeler og overdeler som matcher, gjør de stylingen mye enklere! Til fest er en jumpsuit kombinert med et par høye hæler og en skinnjakke alltid en sikker vinner. For et kult og trendy hverdagsantrekk, ikle deg en snekkerbukse med en enkel hvit t-skjorte under eller bytt ut t-skjorten med en varm turtleneck dersom været krever det. Eller hva med å bytte ut snekkerbuksen med en snekkerkjole med en bluse under og et par lårhøye støvletter for et mer pyntelig antrekk? For mer inspirasjon til styling av overalls og jumpsuits, sjekk ut det håndplukkede sortimentet her på Zalando.no.

Jumpsuit

Buksedrakt, one-piece og jumpsuit; kjært barn har mange navn. Dette allsidige og yndede plagget var opprinnelig laget for fallskjermhoppere, derav navnet som betyr ”hoppedrakt” på engelsk. Flydressene var enkelt konstruert og skulle blant annet isolere mot kulden fallskjermhopperne utsatte seg for i høyden. Fra begynnelsen av 1900-tallet fikk jumpsuiten plutselig en enorm betydning i moteverdenen. Den aller første moderne jumpsuiten sies å ha blitt designet i 1919 og tok verden med storm, og siden har jumpsuits dukket opp i motebildet fra tid til annen. Jumpsuiten har blitt omfavnet av motedesignere og kjendiser verden over. Både Madonna og David Bowie har frontet jumpsuiten, noe som gjentatte ganger har ført til dens popularitet blant unge såvel som eldre.

Kan styles til alle anledninger

Nå til dags finnes det jumpsuits i alle former og fasonger. De mange modellene gjør det mulig å finne jumpsuits som kan styles til alle anledninger. Ensfargede og heldekkende med ermer og lange ben passer antakelig best til formelle settinger som på jobb. Andre jumpsuits kommer i ulike lengder og med spennende mønstre og artige detaljer. Er du ute etter en mer dristig jumpsuit bør du går for en med tubetopp, shorts eller dyp utringning. Uansett hvilken look du er ute etter, kan du finne det du trenger her i vårt store sortiment stilige jumpsuits på Zalando.

Andre interessante produkter