Katalog

Populære filter
202 produkter
Følg merker du liker
Vær førstemann til å få vite om nye produkter

Herlige Makia med ny, trendy kolleksjon

Makia er et av disse spennende merkene som kommer fra oppblomstringen av spennende design i Helsinki. Fra et arbeiderstrøk i denne finske hovedstaden, har designerne bak Makia begynt sitt samarbeid med noen få, nøye utvalgte aktører på andre kanter av verden, og sammen har de fått til mye. Unike Makia er vel verdt å bli kjent med.

Materialene som brukes er resirkulert polyester og rettferdig dyrket bomull, noe som menneskene bak merket legger stor vekt på. I tillegg er transporten av produktene karbonnøytralisert via DHLs GoGreen-program, og elektrisiteten i butikkene lages av solceller. Skal du velge deg noe unikt i dag, velg deg et herlig Makia-klesplagg.

Myk bomull og resirkulert polyester

Som en av de mest brukte tekstilene i verden er de naturlige bomullsfibrene også noen av de minst økologiske, fordi bomullsdyrking er veldig krevende og krever en god jord. Kjemikalier og gjødsel har blitt brukt for å løse dette, men det skader både flora og fauna. Bare en t-skjorte krever 2700 liter vann.

Derfor satser designerne bak Makia på organisk bomull som dyrkes uten kunstgjødsel og giftstoffer. Her ligger fokuset helt ned på frøene som dyrkes – at de er ikke-GMO – og på at bomullen høstes manuelt. På denne måten skades ikke omkringliggende flora og fauna, og det blir tryggere både for miljø og folk.

Polyesteren som brukes i klærne er resirkulert plast og polyester, og designerne har som mål å bruke bare resirkulert plast og polyester i fremtiden. Designerne bak Makia ser også på hvordan andre råstoffer lages og tas i bruk, og er hele tiden på jakt etter de råvarene som kan bidra til å få klesbransjen på riktig spor.

Kul stil fra en metropol

At finsk design stadig er på vei oppover er noe vi merker både i klesbransjen og i andre bransjer. Den stødige designerblyanten trives i Helsinki, og når du ser på snittet til klærne fra Makia, så vil du raskt kunne si deg enig i det. Her finner du smarte snitt i herlige hverdagsklær. Kolleksjonen har noe for deg, enten du er ute etter den enkle collegegenseren, en hverdagslig men likevel formell bukse, en hettegenser å henge i eller bare en stilig t-skjorte med en kul logo.

For den aktive, urbane personen kan dette merket friste med solide regnjakker i en kul stil. Detaljene er på plass med lommer og snører, og en vanntett overflate som holder deg tørr når du skal fra a til b. Finn frem til favoritten din allerede i dag.