Belter til herre

Populære filter
809 produkter

Belter har vært en del av den mannlige påkledningen siden bronsealderen. Det er ingen tvil om at beltet fortsatt er et must for en moderne mann. Selv om det har en praktisk funksjon, kan beltet være like så dekorativt og gjerne fungere som antrekkets ”smykke”. Dressbukser og chinos ser enda bedre ut dersom et moteriktig belte i skinn holder dem oppe.

Må beltet matche skoene?

I ulike sosiale kulturer har dekoren på beltespennen og dens form blitt en uhyre viktig faktor. Hva du velger blant de talløse modellene beltespenner, avhengig naturligvis av stilen du ønsker å vise frem. Hvis du ønsker å skille deg ut finnes det mange spenner med prangende alternativer, og dessuten med humoristisk vri. Kjører du heller en mer nøktern stil kan det hende de enkle, klassiske beltespennene og tidløse beltene heller står til din stil.

Mange menn er opptatt av at beltet skal matche skoene. Det er ifølge kutymen helt riktig. Det er en tommelfingerregel at sko og belte skal passe sammen, spesielt hvis du går i dress og derfor bruker pensko. Dagens mote har, på den andre siden, blitt temmelig fleksibel med hensyn til herremote og beltebruk. Det har blitt mer og mer normalt å krysse formelt med sporty, og derfor er det i noen tilfeller lov å bryte med denne regelen. Det gjelder for eksempel hvis du foretrekker chinos eller jeans, og særlig hvis du går for løpesko, sneakers eller andre typer casual sko – da kan du velge og vrake i alskens beltemuligheter. Du finner dem her på Zalando.