accountaccountbagbagzalando logomenu

Gardiner

Informasjon om mål

Størrelser og mål kan variere etter type, merke og produsent.


Eksempel på størrelse:    130 x 245 (bredde x lengde i cm)


1. Bredde
2. Lengde

Størrelsestabell: Gardiner

Gardinstørrelse
NB!
Bredde Ved valg av gardinstørrelse er det viktig å vurdere hvor mye man ønsker at gardinene skal være foldet. Dessuten er det lurt å beregne at gardinene skal henge ca. 10-20 cm til siden for vinduet.
Lenge Mål lengden fra gardinstangen ned til gulvet. Tenk over hvorvidt du ønsker at gardinene skal rekke helt ned til gulvet, eller om du heller vil ha gardinene foldet opp.

Fant du ikke din størrelse? Se i vår størrelsesguide.

Laken og sengetøy er enda en av de tingene som vokser i takt med din egen lengde og bredde. Når man er liten er det nok med et laken som senere blir på størrelse med et håndkle. I de unge tenårne kan til og med sengetøyet dekoreres med idoler fra underholdning og sport, eller bare fine mønstre, noe også voksne setter pris på. Når man tar det store skrittet og flytter inn med sin utkårede, behøver man plutselig en dobbelt så stor seng, og en påfølgende utvidelse av laken og sengetøy. Valg av størrelse på sengetøyet er kanskje ikke "rocket science", pass bare på at lengde og bredde stemmer overens med størrelsen på sengen. Trekk på nye trekk, og voilà, du har en stram og god seng dekket med et behagelig laken og sengetøy i flanell, sateng eller bomull. Ved innkjøp avnye gardiner kan det også være lurt å sjekke størrelsen. Forheng skal både dekke hele vinduet og helst komplimentere rommet og sinnet med beroligende farger. Badekåper skal man for det meste bruke i hjemmet, og her er det bedre med en som er litt for stor enn litt for liten. Gå også for et gigantisk håndkle eller et sett til hjemmet, og mindre utgaver til hyttetur og reise.