Populære filter

Ta på et par Vibram Fivefingers sko og bli i ett med naturen

Kvaliteten på sko fra Vibram er godt kjent fra før, men utviklerne stopper ikke der. De har utviklet Vibram Fivefingers sko, som er en fothanske med fem rom til tærne på hver fot. Denne blir som et ekstra hudlag når du beveger deg ute i naturen, og fornyer det å gå barfot. Vibram Fivefingers-sko kom allerede i 2006, og fikk prisen som «Beste innovasjon» i 2007 av Time Magazine.

Vibram mottok også den italienske prisen for kreativitet, samt prisen for stort design av Etico Award International i 2008. Disse prisene var vel fortjent, noe du vil merke når du tar på deg dette andre hudlaget og tråkker nærmest barfot ut.

Fra løping til gåturer, fra yoga til aerobic, fra vannsport til reiser

Yttersålen til Vibram ble først laget for å være mellomleddet mellom deg og jorden, og er laget med en tynn konstruksjon, med organiske former som er nesten som foten selv. Nettopp for å kunne få en god teknikk og komme nærmere underlaget, hadde utviklerne og designerne bak Vibram Fivefingers-skoene endelig funnet løsningen. Dette fungerer på fjellet, overalt i naturen, og til og med på innendørs yoga og trening.

Med en tettsittende passform er det lurt å ta en størrelse større når du skal velge deg en av modellene, og bare knytte den strammere på. Den er tynt fôret og har en såle av slitesterk gummi.

En teknikk av de sjeldne

Kontakten med underlaget gjør at du kan få en nøytral pronasjon i rullebevegelsen din når du løper, og du får derfor god kontakt med underlaget når du trener teknikk. Her kan du lande på hælen og rulle fotbladet frem mot tærne, før du spretter videre til neste steg. Kontakten med underlaget gjør at teknikken bare kan bli bedre.

Det er ikke rart at Vibram Fivefingers-sko har vært med i New York maraton; årsaken kjenner du nesten med en gang du begynner å løpe i disse skoene.

Vibram Fivefingers-sko følger utviklingen, og kommer med stadig nye, bedre utgaver. Du kan også finne Vibram Fivefingers-sko til forskjellige sesonger, der de både er med og uten fôr for forskjellige temperaturer ute. Du kan også finne såler til forskjellige underlag, alt etter hvor du skal bruke dem. Og med et godt, solid grep om underlaget, slik som sålen under vannsportskoene. Kontakten med underlaget er kort sagt av de sjeldne.