Season Essentials

Blanke ark

Vi har alltids bruk for enda et par klassiske hvite sneakers i 2018. Eller fem...

Alle sneakerfans vet at du aldri kan ha for mange klassiske hvite sneakers å bytte rundt på. Og nå som det nye året er rett rundt hjørnet, finnes det vel ikke en bedre måte å ta skrittet inn i 2018 på enn med et friskt par med nye, hvite sneakers? Her gir vi deg fem grunner til at du bør investere i sneakerverdenens favorittfarge som både er en amerikansk klassiker og et uttrykk for skandinavisk minimalisme.

Nike Air Force 1 Mid ‘07

Siden den ble lansert i 1982, har Nike Air Force 1 etablert seg som Nikes bestselgende silhuett. Den helhvite versjonen er kanskje den mest ikoniske. Rent bortsett fra å være gjenstand for mange vellykkede samarbeidsprosjekter og mange omtalte limited edition-versjoner, er de klassiske hvite Uptowns også den ultimate virkeliggjørelsen av form og funksjon. Den sportslige og samtidig slepne designen gjør den til et førstevalg både på den røde løperen og på parketten i den amerikanske basketligaen NBA. Når det gjelder den siste utgaven, oppdaterer Nike AF1 med et nytt metallmerke og en justerbar ankelrem.

Puma Basket Classic OSR

Puma har alltid lekt seg med skinnstrukturer i deres klassiske tennissko. Sist sommer lanserte de den hvite Puma Basket Classic CITI, som hadde en formstripe i imitert strutseskinn. Denne gangen har det tyske varemerket gått hele veien med dette nye materialet ved å bruke strutseskinnlignende materiale på hele overdelen og lar den være helhvit for å fremheve prikkene.

Asics Tiger Gel-Lyte

Nike har erobret NBA, og adidas har tatt seg av tennisbanene, men når det gjelder løping, vet vi alle at det er ett merke som dominerer resultatlistene i hvert eneste maratonløp. Asics. Merket er kjent for sin grensesprengende design. I den siste utgaven av Asics Tiger Gel-Lyte har den japanske fottøygiganten lagt vekt på det estetiske. Denne modellen benytter seg av den klassiske silhuetten inspirert av de klassiske løperne fra 1990-tallet og har dessuten en reflekterende logo på fremfoten og løpebanemønster i den samme friske fargen.

Filippa K M Morgan High

Filippa K deler kanskje ikke sneakerarven fra Nike, adidas eller Asics, men det svenske selskapet fortsetter å imponere med sin minimalistiske skandinaviske stil, bærekraft og konstruksjonskvalitet på sine sneakerdesign. Nå er selskapet ute med årets Filippa K M Morgan High. De elegante joggeskoene er laget av mykt nappaskinn fra Portugal, og har en formsydd topplinje, tonal gummisåle og en Chuck Taylor-aktig silhuett som fortjener oppmerksomhet fra alle sneakerelskere.

Adidas Originals NMD R1 PK

Denne spesielle adidas Originals-modellen kan bli en hit hos moteløvene, men det er atskillig mer ved den friske hvite fargen og kule japanske katanadetaljene (som forresten betyr «merket med de tre stripene»). Med den varemerkebeskyttede Boost-såleteknologien som sender tilbake energi for hvert skritt og den omhyggelig utviklede Primeknit-teknologien som sikrer en passform med kirurgisk presisjon, vet du at adidas fortsetter å prestere i fremtiden.