Trendrapport

Skandinavisk stil

Den nordiske stilen har tatt over catwalkene. Derfor bør den være en del av garderoben.
 

De siste årene har skandinaviske motehus dukket opp og etablert det som i moteverdenen kalles for den skandinaviske stilen. For de som ikke har hørt dette uttrykket før, er den skandinaviske stilen det raffinerte, minimalistiske utseendet som de nordiske landene har perfeksjonert.

Den avslappede estetikken til den nordiske stilen er et friskt pust som ønskes enda mer velkommen når vinteren nærmer seg slutten. Skandinavere liker å modernisere grunnleggende plagg, enten det er skinnjakker, jeans eller T-skjorter. Disse grunnleggende plaggene dukker opp på catwalker og gater over hele verden.

Motebevisste newyorkere har latt seg begeistre av merker som Filippa K og Nudie Jeans, firkantede silhuetter var godt representert på SS17-showene i Milano, og i Paris handlet alt om gulvlange kjoler. Alt dette er en hyllest til skandinavere og deres evne til å påvirke en verden med eksklusiv mote og gatestil.

Denne avslappede klesstilen er perfekt for våren. Den er enkel, men også elegant og ideell for enhver moteløve som har dårlig tid, men som likevel ønsker å se så bra ut som mulig. Bli inspirert av stilikoner som den svenske motebloggeren Elin Kling og den danske modellen Kirstin Liljegren. Kling er kjent for å kombinere minimalistiske sorte bukser med hvite skjorter og tettsittende jeans med ribbede sorte gensere. Liljegren har en litt mer fargerik garderobe, men holder det fremdeles enkelt ved for eksempel å bruke skinnjakker over knelange kjoler.

Det er enkelt å oppgradere garderoben med plagg i skandinavisk stil. Enten det er et par nye bukser, en enkel T-skjorte eller en tettsittende sort bukse, er det god sjanse for at du får mye ut av disse grunnleggende plaggene i skandinavisk stil.

Våre favoritter