Populære filter
56 produkter
Følg merker du liker
Vær førstemann til å få vite om nye produkter

Close to my Heart – født i Nepal, designet i Norge

Close to my Heart er et spennende norsk selskap. De omtaler seg selv for å være et «ready-to-wear»-merke designet i Norge, med hjerte i selveste Nepal.

Dette er fordi merket ble født i Nepal da designeren, Siv Katralen, dro på klatretur til Himalaya i 2011. Hun endte opp med å forelske seg i menneskene og landet, og ved hjelp av sherpaer fant hun sitt aller første produkt. Det var nemlig et kasjmirskjerf, produsert av en familiedrevet bedrift i hjertet av Kathmandu. Disse skjerfene henger rundt halsen på tusenvis av kvinner.

Plaggene fra Close to my Heart er designet for å følge deg i flere år. Dette er noe som betyr lengre levetid på ditt nye favorittplagg. Designerne bruker sine vennskapelige bånd som grunnlaget for hele merket.

Kvalitetsmatierialer i Close to my Heart-stil

Varemerket er moderne klassikere med hovedfokus på å tilby godt håndverk og kvalitetsmaterialer. Noe av materialet som brukes er laget for hånd og i 100 prosent kasjmir. Kasjmir er ull med naturlig proteinfiber, som oftest kalles for dunull. Materialets spesialitet er mykheten og glansen som du neppe vil gå glipp av. Kasjmirens kvalitet er også at den holder seg fin i lang tid.

Noe som preger Close to my Heart-stilen er bruken av klassiske farger og sesongfarger. Dette kan by på vidunderlige kombinasjoner med det du har i garderoben din fra før av.

Andre materialer som også brukes er bomull, elastan og polyester. Disse er også av god kvalitet, noe som vil kjennes på kroppen.

Et bærekraftig naturmateriale

Lin er et bærekraftig naturmateriale som kommer fra linplanten og stilken til denne planten. Lin passer godt ved varmere dager, da stoffet puster og vil kjennes mer svalt på kroppen.

Close to my Heart har fine instrukser på hvordan plaggene med lin eller lignende kan vare lengst mulig. Bare dette er bærekraftig – å ta vare på plaggene dine på riktig måte. Heldigvis gjør dette merket det enkelt for deg.

Selskapets mantra er «made well», som betyr at klærne er laget med omtanke, av beste kvalitet og av flinke mennesker som legger sjelen i arbeidet med hvert plagg. Årsaken til at de bruker Nepal er fordi designerne er opptatt av «slow fashion», som går ut på å ikke bare bruke og kaste. Her designer de klær på en bærekraftig måte, gjerne med ressurser som allerede finnes. Dette for å unngå overproduksjon.